Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle  |  İletişim 

 ANA SAYFA              HAKKIMIZDA              HİZMETLERİMİZ              İSTANBUL SMMM ODASI               TÜRMOB               İLETİŞİM

Vergi Takvimi               Pratik Bilgiler             Resmi Gazete                T.C. Kimlik No                İnternet Vergi Dairesi               Dilekçematik               E-Beyanname            E-Bildirge

 
 
MENÜ
  ANA SAYFA
  HAKKIMIZDA
  HİZMETLERİMİZ
  DUYURULAR / YAZILAR
  MÜKELLEF BİLGİ PANOSU
  GÜNCEL MEVZUAT
  BASINDAN YAZILAR
  MUHASEBE STANDARTLARI
  SMMM-YMM ODALARI
  TİCARET SİCİL GAZETESİ
  MORTGAGE
  KOSGEB MEVZUATI
  TEK DÜZEN HESAP PLANI
  BASEL II
  ÜCRETSİZ PROGRAMLAR
  İSTANBUL REHBERİ
  EKONOMİ HABERLERİ
  DIŞ TİCARET MEVZUATI
  DANIŞTAY KARARLARI
  YARGITAY KARARLARI
  DİLEKÇEMATİK
  İLETİŞİM FORMU
 
 
 
PRATİK BİLGİLER
» Amortisman Sınırı
»
Vergiden Müstesna Yemek Bedeli
»
Emlak Vergisi Oranları
»
Fatura Düzenleme Sınırı
»
Değer Artış Kazançları İstisna Tutarları
»
Kıdem Tazminatı Tavanı
» Usulsüzlük Cezalarına Ait Cetvel
»
Yıllık Ücretli İzinler


DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN
 
 
 
MUHASEBE STANDARTLARI
» Ülke içinde kullanılan muhasebe standartlarını uluslararası standartlarla bütünleştirebilmek için 1995 yılından bu yana 43 uluslararası muhasebe standardı Türkiye’ye ....

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN
 
 
 
RESMİ GAZETE
 

 DUYURULAR

2020 01 sirküler 5.000/30.000 fatura kesilmesinde dikkat

                                                                                                        

E- Arşiv Fatura Uygulaması muhasebe ve ticari yaşantımıza 01.01.2020 tarihinden itibaren girmiş bulunmaktadır.

Buna göre;

1-E-Arsiv Fatura kestiğinizden yani İrsaliyeli E-Fatura olmadığından E-Faturanıza malı müessesede teslim ettiyseniz o meşhur ibareyi açıklama kısmına not düşülmelidir. Malı müessesede teslim etmediyseniz o zaman kağıt İrsaliye düzenleyiniz.

2-E-Arsiv Faturayı açıkta kapalıda düzenleyebilirsiniz.  Ancak 7.000 üzeri olanları mutlaka açık düzenleyiniz. Unutmayınız ki fatura ödeme aracı değildir.

3- E-Arşiv Faturanın bir çıktısını alıp ıslak imza ile imzalattırınız. Bu şekilde saklama mecburiyetinizi de yerine getirmiş olursunuz. Unutmayın GİB bu faturaları saklamayacak. Saklama ve ibraz zorunluluğu mükellefe ait. XML HTML olarak saklamak ta mümkün ama en sağlam arşivleme kağıt arşivlemedir.

4 - E-Arşiv Faturalarınızı XML ve HTML uzantılı alabilirsiniz. Kanaatimizce PDF formatında da alabilmeliyiz. GİB e bilgi yüklerken az yer kaplayacaktır.

5-E-Arşiv Faturada iptal imkanı yok. Bu nedenle 2 seçenek var iptal için. Birinci yol Eğer hatalı faturayı müşteriye vermediyseniz ya da geri alabiliyorsanız ilk faturayı hiç dikkate almadan kayıtlara almadan doğru olan ikinci faturayı kesmek ve doğru olan ikinci faturaya açıklama kısmına ilk kesilen hatalı faturanın iptal edildiğinin açıklamasını düşmek. İkinci yol eğer fatura bir tarafça işleme alınmış ise karşı taraf iade faturası düzenleyecek.

6-Virgülden sonra birim fiyatta 2 hane yazılabilir. O yüzden yukarı ya da aşağı yuvarlama yapılmalı.

7-Çok miktarda günlük ve aylık bu tür fatura kesiyor iseniz. Bir entegratör ile anlaşmanız avantajınıza olabileceksiniz.  Saklama kısmında da kafanız rahat olacaktır.

8- Mükellefin iyi bir internet sistemi bilgisayar donanımı ve yazıcısı olmasi gerekli. İyi bir cep telefonu tabi akıllı olmak şartıyla bu da yeterlidir.

9- Kesilen E-Arşiv Fatura mail olarak da müşteriye gönderilebilir. Zaman kaybı olmaması ve tabi ki kesinlikle düzenleyip göndermek koşuluyla.

10-E- Arşiv Fatura kesilmez kağıt fatura verilirse özel usulsüzlük cezası, fatura alıp vermemek olarak bilinen 213 VUK 353/1 maddesinden kesilen fatura yok hükmünde sayılacak ve her iki tarafa  %10 nispetinde özel usulsüzlük ceza kesilecek ve kağıt faturadaki indirim kdv ler red edilme riski ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

11- E-Arşiv Faturaları, GİB den mutlaka sorgulayınız. Mümkünse mükelleften ıslak imzalı alınız. Photoshop ta yapılmış sahte faturalar ve kayıt dışı işlemler bundan sonra sıkça karşımıza gelebilir.

 

 

 

 

                                              

 


                                       


SMMM CEM SEFA MISIR

Adres:
     Sarıgöl Mah. Ordu Cad. Ersoy Apt. No:78 K:1 D:2 Gaziosmanpaşa / İSTANBUL
Tel:           0 212 - 545 03 78 / 564 89 66
Faks:        0 212 - 563 85 48
E-Posta:  info@cemsefamisir.com



Her hakkı saklıdır. 2011 www.cemsefamisir.com

Web Tasarım: 
www.MuhasebeTR.com